zondag 20 januari 2013

Loretto: Straatkunst in Surrey Quays, Londen

Sinds een maand of zes wordt de Londense wijk Surrey Quays, waar ik woon, verrijkt met straatkunst. Op drie plaatsen in de wijk heeft iemand ‘s nacht een lelijke kale muur opgeleukt met een afbeelding. De kunstenaar ondertekent zijn kunst steevast met de naam Loretto. Een snelle zoektocht op Google leert mij dat Loretto actief is in Zuid-Oost Londen, waar de wijk Surrey Quays ook onder valt. Het lijkt erop dat Loretto een boodschap wil uitdragen.

Loretto in Surrey Quays: rellende jeugd (?) te drogen hangen

Loretto in Surrey Quays: bankiers (?) te drogen hangen

Loretto in Surrey Quays: vriendje doorspoelen

3 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt heur! Beter dan dat onnozele gedoe met je naam heel ingewikkeld en onleesbaar op een muur schrijven. Dit spreekt ten minste tot de verbeelding!

  Heb je Exit Through the Gift Shop gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. EDIT dat was n reactie van Eisso!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey gozer,

  Heb Exit through the Gift Shop gezien. Ik denk nog steeds dat Banksy achter die Mr. Brainwash zit. Vlakbij mij in de buurt in Bermondsey, hangt een hele grote Banksy. Ik wil binnenkort ff alle Banksys in Londen fotograferen en dan hier op deze blog plaatsen. Hier in Surrey Quays zit nu steeds iemand de hoofden van John Lennon en Martin Luther King te plaatsen. Helaas staat er geen naam bij.

  BeantwoordenVerwijderen